- Wide selection of catering programs
- Delivery to most places in the Czech Republic
- Nutritional consultation included
- 517 070 333 When can I call?
- info@zdravestravovani.cz
- My Account
-
V posledních letech se totiž stále častěji vyskytuje v populaci intolerance na laktózu. Zdravé stravování tak chce vyjít vstříc zdravotním potřebám svých zákazníků.
Laktóza je mléčný cukr vyskytující se především v mléku a mléčných výrobcích. Náš jídelníček se sníženým množstvím laktózy obsahuje speciální mléčné výrobky. Zároveň je pestrý, vyvážený a splňuje potřebné nutriční parametry. Připravovaná jídla jsou vhodná jak pro klienty s intolerancí na laktózu, tak i pro klienty, kteří se z jakéhokoliv důvodu vyhýbají určitým druhům mléčných výrobků.
Jídelníček se sníženým obsahem laktózy nebude zahrnovat máslo a klasické mléčné výrobky. Při přípravě jídla budeme užívat speciální mléčné výrobky se sníženým množstvím laktózy, které jsou vhodné při dodržování bezlaktózové diety. V jídelníčku bude zdrojem laktózy klasické pečivo či křehké plátky. Její množství je však v těchto potravinách zanedbatelné.
Jídelníček není vhodný pro lidi trpící alergií na mléčnou bílkovinu. Pokud si nejste jistí, jestli je pro vás jídelníček Lakto mínus vyhovující, poraďte se se svým lékařem.
V posledních letech se čím dál častěji vyskytuje nově diagnostikovaná intolerance na laktózu (případně laktózová nesnášenlivost či deficience). Jedná se o neschopnost organismu trávit a vstřebávat mléčný cukr. Intolerance na laktózu bývá často zaměňována s alergií na mléčnou bílkovinu. „Jídelníček při laktózové intoleranci nemusí být tak striktní a určité množství laktózy v něm obsaženo být může. Jsou velké rozdíly u jednotlivých lidí, jaké množství laktózy ještě tolerují,“ vysvětluje Kateřina Šimková, naše odborná garantka.
Laktóza se přirozeně vyskytuje v mléce savců. V důsledku působení mléčných bakterií v zakysaných (fermentovaných) mléčných výrobcích dochází ke snížení laktózy o 20–30 %. Proto je u těchto výrobků její obsah nižší a někteří lidé s intolerancí laktózy je mohou konzumovat, aniž by u nich došlo ke zdravotním komplikacím. Laktóza se dále vyskytuje v másle, slaném i sladkém pečivu, v některých sušenkách, bonbonech či instantních výrobcích.
Don't worry, we will definitely not spam you.
We usually share two most important messages a month.
Your data is safe. Read more about our privacy policy.
+420 517 070 333Mo-Th: 8:00-17:00
Fr: 8:00-16:00
Su: 12:00-19:00 (delivery inquiries for active customers only)
Terms and conditions (in Czech)Dispute resolution (in Czech)Personal data protection (in Czech)Cookies
Copyright ©2024 Zdravé stravování s.r.o. | Design IMPnet, realizace Reperio