Lifestyle
V této části blogu vám přinášíme praktické tipy pro zdravé hubnutí a kvalitní životosprávu. Rozšíříte si znalosti z oblasti výživy a fitness a dozvíte se, jaké potraviny jsou vhodné pro vaši dietu.
Find out more
V této části blogu vám přinášíme praktické tipy pro zdravé hubnutí a kvalitní životosprávu. Rozšíříte si znalosti z oblasti výživy a fitness a dozvíte se, jaké potraviny jsou vhodné pro vaši dietu.
Find out more
Říká se, že potraviny a jídla nemůžeme striktně rozdělit jen na zdravé a nezdravé. Každá potravina může mít v jídelníčku své místo, ale musíme regulovat její množství a to, jak často ji jíme. Na první pohled můžeme poznat „ty zdravější“, o kterých prostě víme, že jsou pro naše tělo dobré. Ale co když si člověk nevědomky z té zdravé vykouzlí omylem nezdravou? Pojďme se podívat, v čem děláme chyby!
Na slovíčko o jídle s Annou Julií Slováčkovou, zpěvačkou, herečkou a moderátorkou, které byl diagnostikován zhoubný nádor prsu.
Čerstvé voňavé bylinky ocení v kuchyní každý správný kuchtík. Nemusíte mít pro bylinky přímo zahradu, postačí i truhlík na okenním parapetu. Není nad to, když máte aromatickou minizahrádku hnedka po ruce.
Slyšeli jste to? Pšenice obsahuje dvakrát tolik lepku než před dvaceti lety. Konzumace lepku slepuje střeva. Když vyloučíte lepek z jídelníčku, zhubnete. Ne vše, co se povídá, je však pravda. Pojďme se tedy této démonizované bílkovině (ano, lepek patří mezi bílkoviny) podívat na zoubek.
Cesta kuchaře Marcuse Tushara Gomese (M.T.G.) do Zdravého stravování, který je národností Ind, je velmi pozoruhodná. Rádi bychom vám, zákazníkům Zdravého stravování, nechali nahlédnout do zákulisí příprav krabičkového programu Vegan a představili vám hlavního kuchaře, který pro vás veganské pokrmy vaří. Malým rozhovorem jsme se ho snažili vyzpovídat.
Pro naši garantku Mgr. Kateřinu Šimkovou je důležité, aby novinky ze světa výživy byly převáděny do praxe pravdivě. Při tvorbě a kompletaci jídelníčků se musí pečlivě zohlednit, co z novinek má váhu a zda se nejedná jen o nafouknutou a nepravdivě interpretovanou informaci. Pravidelně se proto setkává s kapacitami z oboru výživy na akademické půdě. Módní vlny v oblasti výživy jsou totiž častokrát zrádné a v důsledcích nebezpečné pro naše zdraví, čehož si je Kateřina Šimková velmi dobře vědoma. S ohledem na boom nízkosacharidových diet tentokrát Mgr. Kateřina Šimková navštívila doc. Ing. Jana Pánka, CSc. z Ústavu analýzy potravin a VŠCHT Praha a požádala ho o shrnutí výhod a rizik plynoucích z držení Low Carb diet.
Bílkoviny jsou jednou ze tří základních výživových složek. Nejen v redukčním jídelníčku mají svoji nezastupitelnou roli. Ve spojení s cvičením si díky nim budujete svalovou hmotu, a naopak redukujete tuk. Bílkoviny na talíři vás i zasytí a pokud je zkombinujete se správně zvolenými sacharidy, nebudete pociťovat hlad.
Svátky jsou už za námi a vy teď možná tápete, co s nimi. Řeč není o nevhodných a nechtěných dárcích, ale o přebytečných kilech. Naše nutriční garantka Katka Šimková si na vlastní kůži prošla novým programem Protein extra, který s nechtěnými kily rychle zatočí, a podělí se s Vámi o svoji zkušenost a postřehy.
Don't worry, we will definitely not spam you. We usually share two most important messages a month. The newsletter is in the Czech language.
Your data is safe. Read more about our privacy policy.
+420 517 070 333Mo-Th: 8:00-17:00
Fr: 8:00-16:00
Su: 12:00-19:00 (delivery inquiries for active customers only)
Copyright ©2025 Zdravé stravování s.r.o. | Design IMPnet, realizace Reperio